Blog

Blog

Het leven op een zorgboerderij in opbouw. Lees hier het process, de voorgang en de onvermijdelijke tegenslagen, WIJ geloven erin!

zomerfeest

Geplaatst op 5 juni 2016
Wat heeft het weer ons meegezeten dit afgelopen weekend.
Zaterdag hebben we s middags genoten in het stadspark met een aantal van onze kinderen, Zomer-Folk was weer geweldig en thuisgekomen was de barbeque met dit warme weer een uitkomst.
De kinderen hebben tot laat gespeeld in het zwembad en om de boerderij heen samen met onze buurkindertjes, zo hebben we samen nog heerlijk nagenoten van de mooie dag.
Zondag heeft Jaap zijn dag nuttig besteed aan het verder bouwen aan ons nieuwe terras. We zijn met zoveel mensen dat we ernstig ruimtegebrek hadden en het oude verandaatje dat Jaap ooit van oud hout bouwde en waarop hij en ik menig zomeravond met zijn tweetjes hebben afgesloten bij een kikkerconcert was hard aan vervanging toe.
Het resultaat mag er zijn. Een mooi terras van vlonderplanken dat ons een echt vakantie gevoel geeft en dat zacht is aan kindervoeten is vandaag door Jaap overkapt met een mooi afdak van polycarbon platen
Mooi zijn ze die platen, onverwoestbaar , lichtdoorlatend maar wel met UV filtering. Geweldig toch!
Hoewel het flink afkoelde vanavond kon ik het niet laten er in mijn eentje nog een poosje te gaan zitten. Even mijmeren over hoeveel geluk we samen hebben.


Bekijk deze blog...


Bekijk alle foto's...5

Zorgboerderij de Maarhoeve?

Geplaatst op 31 mei 2016
Gezinshuis de Maarhoeve
Lieve allemaal
Vanaf 1 juni 2016 gaan wij verder als gezinshuis.
Wij zijn onderaannemer van gezinshuis de Robijn/ Cornerstones geworden.
Dit betekent dat wij ons volledig hierop gaan richten en dat wij geen nieuwe clienten voor dagopvang of logeeropvang meer zullen aannemen. Dat betekent niet dat we de huidige clientjes voor dagopvang zomaar de deur wijzen maar wel dat we dit geleidelijk gaan afbouwen.
Voor ons zowel als voor de bij ons wonende kinderen/jongeren is dit een prachtige ontwikkeling. Omdat we deel worden van een organisatie die ons past als een handschoen kunnen we de kinderen veel meer kwaliteit bieden. Samen ben je sterker, en als gezinshuizen onder elkaar hebben wij regelmatig contactochtenden. Ook zijn we met ons gezinshuis als eens gezellig een dagje op stap geweest met gezinshuis de Robijn.
Samen kunnen we bovendien professionals wel betalen waar wij dit als eenling niet zouden kunnen en zo zijn er nog veel meer positieve veranderingen nu we gezinshuis de Maarhoeve worden.

Voor professionals of ouders die een woonplek zoeken voor een kind in de zorg staan wij altijd klaar, u kunt ons benaderen via het contactformulier op onze website of via het telefoonnummer op de webpagina. Wij kunnen u natuurlijk alles over ons gezinshuis vertellen.
Wij kunnen u echter niet vertellen of het kind waar het om gaat bij ons kan wonen. Hiervoor zullen we doorverwijzen naar gezinshuis de Robijn die de eerste contacten en matching zullen organiseren.

De zorg in ons gezinshuis wordt gefinancierd middels ZIN. Voor meer informatie over ons en de andere gezinshuizen van "de Robijn/Cornerstones" verwijzen we graag naar
http://cornerstones.eu/dutch.html

warme groet
Kris en Jaap Wijkstra


Bekijk deze blog...

Bewegen

Geplaatst op 5 december 2015
Bewegen is een levensbehoefte, zonder beweging was een oermens ten dode opgeschreven. Ons hele gestel is erop gericht in beweging te blijven en we weten uit onderzoek ook hoe gezond het is.
Voor kinderen is beweging essentieel, we vergeten wel eens HOE belangrijk het is.
de aandachtspanne van een jong kind is niet langer dan een minuut of tien, hooguit een kwartiertje. Daarna MOET er bewogen worden. Het is niet voor niets dat therapeuten in sessies afwisselen met gesprek en beweging en dat gesprek dan vaak nog in spelvorm gegoten wordt.
Als kinderen ouder worden blijft beweging net zo belangrijk als toen ze kleiner/jonger waren. Ze leren alleen langer om die prikkels te onderdrukken, ze kunnen zichzelf langer dwingen om stil te zitten. Dat wil niet zeggen dat ze de behoefte dus niet hebben en beweging niet NODIG hebben.

Kinderen met een aandachtstekort stoornis, hebben vaak nog meer behoefte aan beweging, vaak leren ze juist beter als ze de onrust in hun lichaam mogen laten afvloeien terwijl ze leren. ( schommelen, af en toe opstaan en een rondje lopen...zoveel mogelijkheden )
Om precies deze redenen hebben wij als zorgboerderij besloten al onze inwonende jongeren de mogelijkheid te geven om naar de sportschool te gaan, en dat doen ze met veel plezier!
Ze hebben allemaal hun eigen doel, ..zwaarder worden, lichter worden, een wasbordje krijgen, een betere conditie krijgen. Wij zien vooral ook hoe goed het is om na school de spanning te laten afvloeien middels beweging.Bekijk deze blog...

Oudere blogs

een dag uit het leven...
27 november 2015

Tractor
26 oktober 2015

toch nog
13 juli 2015

Zo jammer
2 mei 2015

Zo jammer
2 mei 2015

Jonge Eendjes
1 mei 2015

Jonge talenten
12 april 2015

Dora de wrede?
2 februari 2015

2015
31 januari 2015

Snowy en Dora
2 december 2014

En we krijgen een nieuwsbrief! sept.2014
4 oktober 2014

Het gewone leven begint weer
19 augustus 2014

Het Goede leven
15 juni 2014

Waar te beginnen
10 juni 2014

Waar te beginnen
10 juni 2014

kippige tijden
15 mei 2014

Werk aan de winkel
11 mei 2014

artikel in CNV vakmensen
11 mei 2014

de nieuwe ruimte
28 april 2014

Boontjes
27 april 2014

De ontroering,koningsdag 2014
26 april 2014

Hart Hoofd prijs en de Maarhoeve
24 april 2014

Nieuwe website
23 april 2014

Reddende engelen
8 april 2014

De Maarhoeve in top
3 april 2014

Bezoek, de zon, en stemmen
31 maart 2014

De tuin wordt klaargemaakt
15 maart 2014

JA! we hebben em!!!
14 maart 2014


je hakt geen oude vriend om wanneer je een nieuw terras bouwt. liever bouw je erom heen. Uit dankbaarheid voor alle vrucht die hij al voor ons heeft gedragen en de rijke schaduw op hete dagen heeft hij een ereplek op ons terras
keuken maarhoeve

Lid van Paletzorg
Lid van ZZP Nederland
Lid van Nationale Hulpgids
Zorgboerderij de Maarhoeve
Marsumerweg 8
9901TP Appingedam
KvK 55687911
Contact
Kris Wijkstra
06 - 40861615
info@zorgboerderij-maarhoeve.nl
Volg de Maarhoeve
Twitter Facebook YouTube Linkedin
© 2014 Zorgboerderij de Maarhoeve