Blog

Blog

Het leven op een zorgboerderij in opbouw. Lees hier het process, de voorgang en de onvermijdelijke tegenslagen, WIJ geloven erin!

Kerstmis

Geplaatst op 19 2018
Kerstmis 2018
Iedereen die mij kent weet het, ik ben dol op het kerstfeest. Het brengt herinneringen. Thuis elk jaar een grote kerstboom, een echte natuurlijk, die ik met mijn moeder op de markt ging kopen. We liepen daar 5 km voor. Mijn vader had de auto mee naar zijn werk en daar had de boom ook nooit in gepast. Dus liepen we heen zonder boom, en terug met boom. Handschoenen aan. Mijn moeder het zware stuk bij de stam. Ik vooraan bij de top van de boom. Het prikte en het was zwaar. Maar we deden het toch maar.
Ik houd van de lichtjes en de geur, kaarsjes aan en knus in huis.
Sinds we gezinshuis zijn is daar weinig in verandert, misschien enkel dat ik NOG meer doe om het gezellig te maken in huis. Kinderdingen zoals lampjes overal en een joekel van een echte kerstboom. Kleine lieve cadeautjes eronder waarvoor we lootjes trekken en elk jaar in elk geval 1 uitstapje naar een Duitse kerstmarkt.
Dit jaar realiseer ik me meer dan ooit dat kerst niet meer die rust heeft van vroeger wanneer we nadat die boom eenmaal in de woonkamer stond, klaar om versierd te worden eerst samen thee dronken met kerstkransjes.
Kerstfeest vierde je thuis.
Op mijn basisschool hadden we hooguit de laatste schooldag voor de kerstvakantie een kaarsje in de klas en aten we kerstkransjes die meester mee nam, er stond dan een cassette bandje aan met kerstliedjes van kinderkoor de Leidse Sleuteltjes. En we hoefden niet te werken. Om kwart over drie ging de bel, en dan begon de kerstvakantie.
Ik betrap me er deze week op dat ik zucht en steun onder het geweld aan kerstfeesten, feesten met een kerstdiner op school een kerstspel en je mooiste kleren aan. We hebben vijf kinderen in het primair onderwijs op drie verschillende scholen en een plek voor dagbesteding, en overal zijn kerstfeesten. Maar ook de sportclubs en verenigingen doen er aan me, en zo zeul ik naar de ene school voor de twee kinderen die daar zitten twee grote zelfgemaakte aardappelsalades mee, terwijl derde kind op het zelfde moment de kerstdansvoorstelling heeft. Vlieg ik daarna naar de kerk de school een kerstdienst heeft, sta tot besluit klappertandend bij de grote Kerstboom op het plein het traditionele "ere zij God" te zingen en haast me dan naar huis met hyper kinderen die de dag erna nog het traditionele kerststukje gaan maken in de klas en dus op tijd naar bed moeten. Thuis stuitert een ander kind, zeer prikkelgevoelig, omdat het schaatsen met school op de ijsbaan niet zo ging als verwacht, en er deze week op school en dagbesteding ook weer feesten zijn, bovendien gaat hij naar zijn familie met kerst. Met stuiteren bedoel ik dat er een full blown driftbui gaande is met teksten die ik hier niet nader zal beschouwen en die zeker niet bij het zalig feest passen (hoewel de naam van het goddelijk kind meermaals de revue passeert).

Een dag later stuitert alles in huis al om zeven uur s ochtends.
“ik moet een euro mee voor het kadootje voor juf” …” ja en ik een kerstbakje voor mijn stukje” (heb ik daar een brief over gehad??? ) “waar is mijn jas nou weer … kriiiiis ben mn jas kwijt”
als ze allemaal naar school zijn kijk ik wanhopige naar zestig eieren (drie klassen a 20 kinderen) die gekookt en gevuld moeten worden.
Het is woensdag. Nog twee dagen te gaan, troost mijn man
ik zucht en voel dat ik zelf ook wat overprikkeld raak. Ik pak een kop thee en een kerstkransje en terwijl ik daarop knaag denk ik even niet aan wat ik allemaal nog moet, en aan de overprikkelde kinderen die te veel kerstfeestjes hebben, hun familie missen, eieren die gekookt moeten, een leeruitkomst voor school die nog niet klaar is…oh toch wel… ik denk er wel aan
Nog twee dagen..
Vrolijk kerstfeest aan jullie allemaal
Groetjes gezinshuis de Maarhoeve.


Bekijk deze blog...


kerstboom 2018

zomerfeest

Geplaatst op 5 juni 2016
Wat heeft het weer ons meegezeten dit afgelopen weekend.
Zaterdag hebben we s middags genoten in het stadspark met een aantal van onze kinderen, Zomer-Folk was weer geweldig en thuisgekomen was de barbeque met dit warme weer een uitkomst.
De kinderen hebben tot laat gespeeld in het zwembad en om de boerderij heen samen met onze buurkindertjes, zo hebben we samen nog heerlijk nagenoten van de mooie dag.
Zondag heeft Jaap zijn dag nuttig besteed aan het verder bouwen aan ons nieuwe terras. We zijn met zoveel mensen dat we ernstig ruimtegebrek hadden en het oude verandaatje dat Jaap ooit van oud hout bouwde en waarop hij en ik menig zomeravond met zijn tweetjes hebben afgesloten bij een kikkerconcert was hard aan vervanging toe.
Het resultaat mag er zijn. Een mooi terras van vlonderplanken dat ons een echt vakantie gevoel geeft en dat zacht is aan kindervoeten is vandaag door Jaap overkapt met een mooi afdak van polycarbon platen
Mooi zijn ze die platen, onverwoestbaar , lichtdoorlatend maar wel met UV filtering. Geweldig toch!
Hoewel het flink afkoelde vanavond kon ik het niet laten er in mijn eentje nog een poosje te gaan zitten. Even mijmeren over hoeveel geluk we samen hebben.


Bekijk deze blog...


Bekijk alle foto's...5

Zorgboerderij de Maarhoeve?

Geplaatst op 31 mei 2016
Gezinshuis de Maarhoeve
Lieve allemaal
Vanaf 1 juni 2016 gaan wij verder als gezinshuis.
Wij zijn onderaannemer van gezinshuis de Robijn/ Cornerstones geworden.
Dit betekent dat wij ons volledig hierop gaan richten en dat wij geen nieuwe clienten voor dagopvang of logeeropvang meer zullen aannemen. Dat betekent niet dat we de huidige clientjes voor dagopvang zomaar de deur wijzen maar wel dat we dit geleidelijk gaan afbouwen.
Voor ons zowel als voor de bij ons wonende kinderen/jongeren is dit een prachtige ontwikkeling. Omdat we deel worden van een organisatie die ons past als een handschoen kunnen we de kinderen veel meer kwaliteit bieden. Samen ben je sterker, en als gezinshuizen onder elkaar hebben wij regelmatig contactochtenden. Ook zijn we met ons gezinshuis als eens gezellig een dagje op stap geweest met gezinshuis de Robijn.
Samen kunnen we bovendien professionals wel betalen waar wij dit als eenling niet zouden kunnen en zo zijn er nog veel meer positieve veranderingen nu we gezinshuis de Maarhoeve worden.

Voor professionals of ouders die een woonplek zoeken voor een kind in de zorg staan wij altijd klaar, u kunt ons benaderen via het contactformulier op onze website of via het telefoonnummer op de webpagina. Wij kunnen u natuurlijk alles over ons gezinshuis vertellen.
Wij kunnen u echter niet vertellen of het kind waar het om gaat bij ons kan wonen. Hiervoor zullen we doorverwijzen naar gezinshuis de Robijn die de eerste contacten en matching zullen organiseren.

De zorg in ons gezinshuis wordt gefinancierd middels ZIN. Voor meer informatie over ons en de andere gezinshuizen van "de Robijn/Cornerstones" verwijzen we graag naar
http://cornerstones.eu/dutch.html

warme groet
Kris en Jaap Wijkstra


Bekijk deze blog...

Oudere blogs

Bewegen
5 december 2015

een dag uit het leven...
27 november 2015

Tractor
26 oktober 2015

toch nog
13 juli 2015

Zo jammer
2 mei 2015

Zo jammer
2 mei 2015

Jonge Eendjes
1 mei 2015

Jonge talenten
12 april 2015

Dora de wrede?
2 februari 2015

2015
31 januari 2015

Snowy en Dora
2 december 2014

En we krijgen een nieuwsbrief! sept.2014
4 oktober 2014

Het gewone leven begint weer
19 augustus 2014

Het Goede leven
15 juni 2014

Waar te beginnen
10 juni 2014

Waar te beginnen
10 juni 2014

kippige tijden
15 mei 2014

Werk aan de winkel
11 mei 2014

artikel in CNV vakmensen
11 mei 2014

de nieuwe ruimte
28 april 2014

Boontjes
27 april 2014

De ontroering,koningsdag 2014
26 april 2014

Hart Hoofd prijs en de Maarhoeve
24 april 2014

Nieuwe website
23 april 2014

Reddende engelen
8 april 2014

De Maarhoeve in top
3 april 2014

Bezoek, de zon, en stemmen
31 maart 2014

De tuin wordt klaargemaakt
15 maart 2014

JA! we hebben em!!!
14 maart 2014


je hakt geen oude vriend om wanneer je een nieuw terras bouwt. liever bouw je erom heen. Uit dankbaarheid voor alle vrucht die hij al voor ons heeft gedragen en de rijke schaduw op hete dagen heeft hij een ereplek op ons terras
keuken maarhoeve


kerstboom de maarhoeve 2018

Lid van Paletzorg
Lid van ZZP Nederland
Lid van Nationale Hulpgids
Zorgboerderij de Maarhoeve
Marsumerweg 8
9901TP Appingedam
KvK 55687911
Contact
Kris Wijkstra
06 - 40861615
info@zorgboerderij-maarhoeve.nl
Volg de Maarhoeve
Twitter Facebook YouTube Linkedin
© 2014 Zorgboerderij de Maarhoeve