Blog

Over ons

Op de Maarhoeve wonen Jaap en Kris Wijkstra (inmiddels al 19 jaar)
Jaap en Kris zijn samen gezinsouder van de Maarhoeve.
Als gezinshuisouders is het ons doel een zo normaal mogelijk gezin te vormen met onze buitengewone gezinssamenstelling. Naast onze drie biologische kinderen, in de zeer uiteenlopende leeftijden 7,16 en 24 jaar, wonen bij ons kinderen die om diverse redenen tijdelijk of voor langere tijd niet bij hun eigen familie thuis kunnen wonen. In het totaal hebben wij zes plaatsen in ons huis voor deze kinderen. Hoeveel kinderen er wonen wisselt af en toe, gemiddeld wonen hier meestal 5 kinderen naast ons eigen kroost, die samen met ons een leuk gek gezin vormen.

Jaap heeft vele jaren gewerkt als leidinggevende in de regio N/O Groningen. Wij hebben echter samen het roer omgegooid en zijn in 2013 een zorgboerderij begonnen die in 2016 volledig over is gegaan naar gezinshuis in onderaannemerschap bij Cornerstones jeugdzorg.
Jaap is veiligheidskundige en heeft leiding gegeven aan teams bij verschillende bedrijven.

Kris heeft gestudeerd aan het conservatorium in Groningen maar besloot haar studie te beeindigen om full time voor het gezin te gaan zorgen. In de laatste jaren deed zij de opleiding "gezondheidscoach" en is inmiddels ook kinder-jongerencoach. Op dit moment doet Kris de opleiding HBO associate degree jeugdwerker.

Samen zijn wij sterk als ouders, consequent, liefdevol, de kinderen serieus nemend maar ook met humor relativerend wanneer er moeilijke momenten zijn.
In ons gezinshuis hebben we vooral gewoon een hart voor kinderen in een warm gezellig huis, met de bereidheid om te blijven leren.
Vertrouwen is voor ons de basis
Wanneer er wederzijds vertrouwen ontstaat is er een basis om te groeien en te komen tot zelfontplooiing.


steekwoorden die ons beiden kenmerken
-humor
-liefde
-warmte
-kinderen
-dieren
-vertrouwen
-betrouwbaarheid


Lid van Paletzorg
Lid van ZZP Nederland
Lid van Nationale Hulpgids
Zorgboerderij de Maarhoeve
Marsumerweg 8
9901TP Appingedam
KvK 55687911
Contact
Kris Wijkstra
06 - 40861615
info@zorgboerderij-maarhoeve.nl
Volg de Maarhoeve
Twitter Facebook YouTube Linkedin
© 2014 Zorgboerderij de Maarhoeve