Blog

Voor wie?

Een gezinshuis , voor wie is dat?
De Maarhoeve is een gezinshuis. Dat betekent dat we veel lijken op een pleeggezin maar dat er toch wat "extraatjes" zijn. Een gezinshuis is een huis waar kinderen wonen met meestal twee maar soms ook één ouder die de begeleiding verzorgen. In een gezinshuis betekent dat bijvoorbeeld dat er zorgplannen zijn voor ieder kind, en dat er professionele ondersteuning is. Kinderen die wat meer begeleiding nodig hebben maar toch ook baat hebben bij het wonen in een gezin zijn vaak op hun plek in een gezinshuis.

Het is vooral belangrijk dat een kind in het gezinshuis van keuze past. Vaak wonen er ook andere kinderen, en op de Maarhoeve wonen ook de biologische kinderen van Jaap en Kris Wijkstra de gezinshuisouders. Je kunt elkaar niet altijd aardig vinden dat hoort er gewoon bij en is iets waar je mee moet leren omgaan. Maar wat nu als je juist een echt stadskind bent en helemaal gek wordt van een prikkelarme plek als de Maarhoeve. Of je heb niks met dieren, bent er zelfs vies of bang van. Er zijn nog wel meer redenen te bedenken waarom je niet lekker op je plek bent hier.
Maar ook redenen waarom juist wel.

Dat wordt eerst grondig uitgezocht voor er een keuze wordt gemaakt tussen de beschikbare gezinshuisplekken en dat komt zowel het kind als het gezinshuis ten goede.

Foto van 1 van onze chaamse krielhoenderen door: Tristan Borninkhof (12)

Lid van Paletzorg
Lid van ZZP Nederland
Lid van Nationale Hulpgids
Zorgboerderij de Maarhoeve
Marsumerweg 8
9901TP Appingedam
KvK 55687911
Contact
Kris Wijkstra
06 - 40861615
info@zorgboerderij-maarhoeve.nl
Volg de Maarhoeve
Twitter Facebook YouTube Linkedin
© 2014 Zorgboerderij de Maarhoeve